Despre noi

Opinie.ro este o platformă progresistă de dezbatere online, un laborator de idei, deschis către toți cei care vor să contribuie la o mai bună înțelegere a societății românești , instigând în același timp la acțiune și angajament civic.

Într-o societate în care există prea multe păreri, misiunea noastră este să aducem în prim-plan opinii, pe care să le expunem celui mai exigent critic: dezbaterea publică. Credem că a dezbate idei este marele deficit al României de astăzi și, prin relevanță și conținut, țintim către acumularea unui capital care ne lipsește astăzi atât de mult: capitalul social.

Viziunea noastră este orientată către o România mai civică, mai implicată și mai politică, reunită în jurul opțiunii pentru valori și a polemicilor de bună-credință. Credem că, purtate cu civilitate, cele mai aprige dezbateri aduc progres.

Principiul nostru prim este diversitatea, iar în jurul lui dorim să construim un turn al înțelegerii în locul Babelului care a devenit scena noastră publică. Suntem solidari, suntem implicați, suntem toleranți.

Construim un turn nu pentru a ne izola în el, ci pentru a separa apele. Avem angajamentele noastre, valorile noastre, temerile noastre, dar și opțiunea pentru idei pe care unii le consideră de stânga. Suntem mândri de identitatea noastră și vrem să o folosim pentru a transforma partidele în aceeași direcție. Scopul nostru nu este doar să interpretăm lumea, ci și să o schimbăm. Vrem să câștigăm bătălia ideilor pentru progresism, construind punți între putere și democrație.

Opinie.ro nu este nici camera de ecou a unor mesaje politice înguste, nici locul unde se face prozelitism. Opinie.ro este exact ceea ce spune frontispiciul nostru: o platformă de idei libere pentru a schimba fața anchilozată și neofertantă a politicii românești.