PNLudovic – în declarații mumă, în practică ciumă…

02

Nimic nu este întâmplător pe lumea aceasta. Da, am decis să preiau stilul populist cu care noul și marele PNL se tot maimuțărește în ultima perioadă, căutând în disperare un context favorabil pentru a mai intra în atenția publicului, pentru a dovedi că există. Au scris o moțiune de cenzură prin care au mimat faptul că au motive să ceară demisia guvernului, au organizat mitinguri în mai multe orașe din țară, s-au dat de ceasul morții acuzând PSD că nu își respectă promisiunile, că lucrează în defavoarea interesului național, că.. că… că….

În ciuda acestor apeluri disperate la protest, iată că în spatele cortinei se dovedesc a fi tocmai ei cei care sabotează interesul cetățenilor, tunci când, chemați să își dea acordul pentru proiecte concrete, în folosul comunităților locale, mândrii liberali se codesc, caută pretexte jalnice, ajungând chiar să execute un mizerabil sabotaj la adresa planurilor pentru dezvoltarea comunității. Este cazul la Târgoviște, unde ieri, 23 noiembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal, reprezentanții PNL au respins propunerea primarului Daniel Cristian Stan, de înființare a unui operator public de transport, cu capital social deținut integral de municipalitate, proiect indispensabil obținerii de către municipiul Târgoviște a unei finanțări nerambursabile în valoare de peste 20.000.000 euro! Adică au blocat procesul prin care Târgoviștea ar urma să beneficieze de o infrastructură nouă, modernă, cu mijloace de transport electrice, depou modern, stații de încărcare cu electricitate, stații moderne de așteptare pentru călători și întregul traseu pe care noile autobuze ar urma să circule complet reabilitat pe bani europeni. 

Pretextul este unul demn de Cascadorii Râsului – liberalii solicitând o amânare a acestei hotărâri pe motiv că există posibilitatea ca actualul operator, Asociația Investitorilor Transport Târgoviște, ar putea acționa în judecată Primăria Târgoviște în urma înființării unei regii proprii, blocând ulterior dezvoltarea proiectului. Nimic mai fals. Potrivit ghidului solicitantului, în condițiile date, nu există altă variantă pentru accesarea respectivei axe decât înființarea unei regii proprii. Că actualul operator are în vigoare un parteneriat transformat ulterior în contract, prin act adițional, nu face obiectul acestei discuții. AITT va ieși din schemă la punerea în folosință a noului sistem de transport, pentru că oricum un contract pe 50 de ani este de neconceput într-un asemenea domeniu. Însă modul în care PNL înțelege să joace rolul opoziției este, o spun cu toată responsabilitatea, demn de filmele cu Stan și Bran. Atâta impocrizie și viclenie încercând să arunce niște false probleme tocmai în brațele celor care lucrează pentru dezvoltarea orașului, nu am crezut că poate exista pe lumea aceasta!

Concluzionând, iată cum se dovedește sloganul cu ciuma potrivit exact pentru un caz concret în activitatea contemporană a sfinților liberali, decât în campaniile acestora pentru instigarea populației la proteste împotriva majorității parlamentare. De-asta am considerat că titlul articolului este potrivit PNLudovic – îndeclarații mumă, în practică ciumă. Și cred în continuare că pe linie ierarhică, de la preacinstitul Ludovic Orban, trecând prin judecata liderului județean al liberalilor, preafericitul Marius Caravețeanu, măicuțele preabocitoare din cadrul PNL Târgoviște ar trebui să dea niște explicații amănunțite cu privire la acest comportament absolut iresponsabil, potrivit, printre altele, și ca motiv pentru o plângere penală înaintată autorităților competente. Pentru că ceea ce face această adunătură de aventurieri în ale politicii și mai ales administrației publice, nu poate fi însumat decât sub definiția de SABOTAJ al intereselor locuitorilor urbei.

Aleșii PNL Târgoviște refuză derularea unui proiect în valoare de 20 de milioane de euro, cea mai mare investiție postdecembristă din Municipiul Târgoviște, finanțare europeană nerambursabilă, care ar conduce la asigurarea unui transport public modern, eficient și ecologic. Refuz să cred că aceasta este România Normală pe care o tot evocă în luările de poziție împotriva Guvernului. De-aia n-are ursul coadă…