A TREBUIT SĂ MOARĂ OAMENI

La doi ani de la nefericitul eveniment soldat cu demisia premierului Victor Ponta​, încă există naivi care consideră incendiul acela un accident, mânați în această credință de însuși președintele Klaus Iohannis​, cel care a beneficiat în mod direct de efectele revoltei populare, vâzându-și visul cu ochii…

“A trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta”, s-a scăpat Măria Sa pe 1 noiembrie 2015, sub privirile consternate ale unui întreg popor încă șocat de ceea ce se întâmpla de la o oră la alta, seria evenimentelor semănând la acea vreme teama unei noi scindări populare din care scânteia unei noi pseudo-revoluții să poată fi aprinsă cu ușurință.

Demisia, inexplicabilă la acea vreme, a premierului în fucție, poate fi considerată acum, în lumina tuturor isprăvilor petrecute în acești doi ani, o dovadă de PATRIOTISM. Acea noapte și zilele care au urmat-o, au reprezentat o mare cumpănă pentru integritatea statului național român, tentativa de lovitură de stat având toate angrenajele strânse în jurul influenței miliardarului George Soros. Știu că veți fi tentați să zâmbiți în colțul gurii după această mențiune, însă țin să vă amintesc faptul că până și țara lui mamă, Ungaria, a interzis activarea ONG-urilor finanțate de controversatul filantrop. Mai nou, Austria amenință Fundația Open Society cu acţiuni legale din partea statului pentru “încercarea de a submina democraţia țării”. Că este președintele un partener loial sau conjunctural al acestor entități care urmăresc controlul forțat al unor națiuni cu democrații slabe, nu contează. Important este că s-a pretat la folosirea unui val existent, creat dintr-o.printr-o cumplită tragedie, pentru a-și trage “Guvernul MEU”. Ce a urmat sub oblăduirea premierului Dacian Cioloș, știm prea bine: un an de stagnare sau chiar regres în cele mai importante capitole ale economiei, dar acoperit eficient de campanii populiste pe banii românilor – exemplu: țeapa “Brâncuși e al Meu”.

Mai departe nu are rost să reiau întregul lanț al evenimentelor prin care ambițiosul Iohannis ne-a dovedit impotența la toate capitolele din setul de atribuții. Ceea ce contează cu adevărat este memoria – cu ce va rămâne cunoscut acest ipocrit în istorie? După mine, cu apelul făcut în plin haos al străzii, către protestatari, să rămână în Piața Victoriei până va sosi EL. Cred că este un moment unic în Istoria Universală.

Trecând peste populismul abject al conducătorului iubit, tinerii care încă mai gândesc cu mintea lor, nu ar trebui să îl ierte niciodată pe acest autointitulat politruc pentru tragedia de la #Colectiv! Chiar dacă nu vom avea niciodată dovezi în sensul acesta, lucrurile s-au potrivit prea bine ambițiilor autocratului, ceea ce nu poate fi o coincidență. La nivelul acesta “coincidențele” se coc din timp…

În final, îmi exprim regretul pentru toate victimele care și-au văzut destinele arse de această acțiune criminală, conștient că niciun cuvânt sau vreo acțiune reparatorie nu va mai putea întoarce timpul, nu va reuși vindecarea spirituală, atât a celor rămași în viață, cât mai ales al celor care și-au pierdut definitiv persoane iubite în cumplitul incendiu!