Un altfel de consilier

12183956_906787696076795_433534012406127263_o

Trăim într-o perioadă în care tinerii sunt din ce în ce mai indifereneți, mai nepăsători la ceea ce se întâmplă în jurul lor. Dar, din când în când, întâlnim un om care își pune tot sufletul, timpul și resursele la dipoziția altora, doar pentru a încerca să le facă o viață mai bună.

Un astfel de om te face să îți schimbi percepția despre viață și despre relația cu cei din jur. Un astfel de om te face, chiar dacă nu ai făcut-o pănă acum, să vrei să te implici. Așa l-am cunoscut pe Radu Tutu.  M-au impresionat atât felul în care vorbea despre oameni cât și natura proiectelor în care este mai mult decât implicat: proiecte ce promovează economia socială, incluziunea, egalitate de șanse, egalitatea de tratament sau combaterea discriminărilor. De la el, noi, membrii echipei de tineret a sectorului doi , am învățat că niciodată nu trebuie să spunem ”nu știu” sau ”nu pot” ci ”învățăm” și ”găsim soluții”. De multe ori m-am întrebat: când are timp să facă atâtea lucruri? Să fii consilier parlamentar, antreprenor social și să fii implicat în atât de multe proicte împreună cu ONG-uri specializate, mi se par lucruri demne de apreciat, mai ales că vorbim de un tânăr de numai 32 de ani. Pentru mine, Radu Țuțu este mai mult decât un model demn de urmat de către tinerii din România care doresc sa schimbe ceva. Probabil că dacă am încerca mai mulți să ne implicăm activ în societate, lucrurile ar sta cu totul și cu totul altfel. Candidatura lui Radu Țuțu la Consiliul General al municipiului București, din partea sectorului 2,  o consider mai mult decât oportună, deoarece este un tânăr care poate schimba sistemul, este un tânăr care deja face lucruri bune pentru bucureșteni, este un tânăr care vine cu soluții noi și concrete, este un profesionist.

Sunt încântata să observ că Partidul Social Democrat, la iniţiativa liderului TSD, Gabriel Petrea demonstrează încă o dată că e preocupat de generaţia viitorului. “Pentru sănătatea organizației și pentru a asigura transferul de generație, TSD trebuie să aibă cel puțin un tânăr pe un loc eligibil în fiecare comună, oraș sau județ în alegerile care urmează”. Gabriel Petrea

Avem nevoie de tineri implicați, de tineri care știu ce au de făcut, de tineri care să dezvolte soluții noi și inovative, soluții adaptate vremurilor (timpului) în care trăim. Idealismul în politică este esențial pentru generația noastră, când, de prea multe ori, se vorbește despre dezamăgire. Tinerii trebuie sa aiba curajul să abordeze problemele dificile tocmai pentru că sunt la început de viață. Tinerii sunt principalul motor al schimbării într-o societate, iar acest potențial de schimbare trebuie orientat pentru a produce revoluții în sistem.

Articol scris de Aida Caruceru