Bună, sunt Gabi , imi dai şi mie un LIKE ?

13081859_1160465997297090_841218018_n

                  Despre generaţia Facebook, numai de bine ! Dar, pe bune, ridică puţin nasul din telefon, da, acum. Deschide fereastra şi scoate-l pe fereastră.  Acolo e adevarata lume, pe aleea aia recent spoită cu var pleci tu mâine la servici şi pe acelaşi drum te şi întorci acasă, doar că poate la întoarcere îţi faci şi un selfie cu magnolia frumos înflorită de la colţul străzii şi în timp ce urci scările înfometat, îi dai repede un post pe facebook. Şi aştepţi, aştepţi like-uri. În prima oră de la postarea pozei verifici cam o data la 5 minute să vezi cine ţi-a dat like, adică cine ţine la tine cu adevărat şi îţi creşte inima-n tine când vezi că din 1500 de prieteni de care eşti mândru că-i ai , cam vreo 50 dintre ei au apreciat poza ta. Şi cam cu 50 de like-uri şi rămâi, că peste noapte nu prea mai sunt şanse ca cei din lista ta să-ţi vadă poza, deşi te-ai străduit să-ţi faci vreo 20 ca să ai de unde alege cel mai bun filtru pentru ea.

Bun, ce treaba are Gabi aici de l-am introdus în titlu ? Bine, primul motiv e ca să pară mai interesant de citit, al doilea fiind valul de întrebări despre comunicarea pe facebook  a TSD ului, despre promovarea organizaţiei în mediul online, campanii electorale  şi bineînţeles despre ” transparenţa ” pe care facebook ul ţi-o oferă, probleme serioase  pe care câţiva tineri le-au  găsit prioritar de discutat cu Gabi sâmbătă seara în cadrul unei întâlniri. E un fel de vorbă la mine in Moldova : ” Ţara arde şi baba se chiaptănă .” N-aş fi vrut să zic asta, dar să ridici problema campaniei lui Ponta la prezidenţiale pe facebook, prietene, eşti demodat. Şi să mai crezi că Iohannis a câştigat alegerile cu prietenii de pe facebook, nu ştiu cum să mai zic că eşti ( adică ştiu, dar nu vreau să-ţi zic ). Şi ce sens ar avea să băgăm zeci de mii de euro în promovare pe online ca şi cum s-ar înghesui cineva, ar bloca site-ul nostru cu sute de înscrieri în partid, ar avea un impact emoţional senzaţional să-l vezi pe Petrea promovat şi sponsorizat la fiecare ştire nouă . Am deveni cu toţii social democraţi, nici nu am găsi atâtea funcţii să vă dăm, ca să puteţi duce, să vă fie bine.

Dragii mei , nu o adeziune completată la organizaţie vă face social democraţi, e o chestie cu care te naşti, social democraţia e despre iubirea faţă de aproape, e despre darul  de a  empatiza , despre dorinţa de a ajuta, despre puterea de a schimba, de a te reinventa, de a te implica. O hârtie nu te face TSD-ist, cum nici un act nu leagă doi oameni , daca nu există iubire, respect şi un vis comun . Şi nu este o comparaţie exagerată, căci despre asta este TSD, despre o mare familie, iar familia nu ţi-o alegi, ea e a ta, din  naştere.

TSD nu e despre numărul de Like-uri si share-uri, e despre noi, si dacă tot ai scos nasul pe fereastră , ia zi, prietene, nu-ţi miroase a sărăcie ?

 

Anca-Maria Sâiu