Din presa internaţională

61774804

China, Taiwan şi Vietnam revendică Insula Woddy, iar China a trecut la amplasarea bateriilor pentru lansarea rachetelor, în ciuda celor sugerate de preşedintele american Obama, de a se reduce tensiunile din zonă, la summitul la care au participat liderii din Asia, conform USA Today.

China amplasează baterii de rachete pentru a revendica Insula Woody din Marea Chinei de Sud, chiar după întâlnirea preşedintelui american Obama cu liderii naţiunilor implicate în conflicte teritoriale cu China, anunţă Wall Street Journal.

Tensiunea creşte în Marea Chinei de Sud unde, în conflict sunt implicate Statele Unite şi aliaţii săi, China amplasând lansatoare de rachete pe Insula Woody, conform imaginilor din satelit, informează The Guardian.

SUA avertizează Rusia că lupta cu dictatorul sirian Assad reprezintă o greşeală strategică foarte costisitoare, relatează Spiegel.

Bankia trebuie să returneze tuturor micilor investitori banii investiţi în acţiunile din 2011, sperând să evite o avalanşă de procese, anunţă El Pais.

Investigaţia judiciară a băncii eleveţiene, UBS este aproape de final şi a dezvăluit cea mai mare fraudă la nivel mondial, un sistem vast şi extins de evaziune fiscală în Franţa, informează Le Monde.

Tito Boeri susţine că reforma pensiilor, introducerea vârstei flexibile de pensionare, se poate realiza numai dacă se schimbă Pactul de Stabilitate, relatează La Repubblica.