Presa internaţională

Zona-centrală-din-Köln-în-noaptea-de-Anul-Nou-Foto-Captură-FOCUS-Germania

Sindicatele Angajaţilor din Serviciile Publice se confruntă cu un mare obstacol din partea Curţii Supreme de Justiţie care va îngreuna colectarea de taxe de la non-membri, acest lucru fiind cea mai mare ameninţare legală a sindicatelor muncitoreşti din ultimii zeci de ani, anunţă USA Today.

Agresiunile migranţilor care au avut loc de Anul Nou în diverse oraşe din Germania reprezintă o provocare majoră pentru cancelarul neamţ, Angela Merkel, după deschiderea graniţelor ţării în vara anului trecut, relatează Wall Street Journal.

5 persoane au murit din cauza foametei în orăşelul asediat Madyra din Siria, chiar înainte de a ajunge convoiul aerian cu ajutoare pentru localnici; Organizaţia Médecins Sans Frontières susţine că încă 200 de persoane sunt în stare critică dacă ajutoarele nu vor sosi curând, informează The Guardian.

Evenimentele petrecute în seara Anului Nou în diferite oraşe ale Germaniei şochează America, existând chiar strigăte de demisie la adresa cancelarului german, Angela Merkel considerată răspunzătoare pentru atacurile migranţilor, din cauza deschiderii graniţelor ţării în vara anului trecut, anunţă Spiegel.

Separatistul Carles Puigdemont este noul lider al guvernului regional al Cataloniei fiind învestit, duminică noapte, sef al executivului Cataloniei, cu mandatul de a conduce regiunea spre secesiune faţă de Spania, până în 2017 cel târziu, informează El Pais.

Cu doar două ore până la expirarea unui termen de care dispuneau parlamentarii pentru a-l desemna pe preşedintele executivului catalan, separatiştii au reuşit să cadă de acord asupra identităţii viitorului lider al executivului regional, Carles Puigdemont, relatează Le Monde.

Ca urmare a prăbuşirii bursei din China, restul lumii trece printr-o undă de şoc, Hong Kong a căzut cu 2,5%, în timp ce bursa din Tokyo este închisă de sărbători, anunţă La Repubblica.