CE S-A ALES

zro

 

Lovit de vitregiile istoriei, aşezat la răspântie de drumuri, la graniţi de imperii, poporul român, având in frunte politicieni şi conducători animaţi de dragostea de ţară, încercat în luptele de secole pentru dreptate şi libertate, a reuşit la 1 Decembrie 1918 în Adunarea Naţională de la Alba-Iulia, să declare Unirea “acelor români şi a tuturor teritoriilor locuite de dânşii”.Ce a rămas în zilele noastre din patriotismul și simțământul românesc care a făcut posibilă Unirea, ce s-a ales cu România noastră?

În România ultimilor 25 de ani au dispărut zeci de ramuri industriale şi multe dintre combinatele care atrăgeau forţa de muncă din zone întregi nu mai există. Studiile arată că în România, din primele 42 de firme ca mărime şi importanţă, doar 9 aparţin statului şi capitaliştilor români. Analiştii economici atrag atenţia însă asupra unui paradox: în timp ce economia a ajuns pe mâinile străinilor, de ani de zile, în dosarele procurorilor se pare că doar românii fură.
Domenii strategice ale economiei Româneşti au fost înstrăinate, uneori distruse. E o realitate pe care o confirmă şi studiile firmelor de audit şi consultanţă financiară. În prezent, cele mai puternice companii de la noi NU au capital românesc, iar ce a mai rămas din marile societăţi de stat a fost preluat de străini.

În România nu mai există industrie de fire şi fibre, de metale neferoase sau de prelucrare a cauciucului. Pe cale de dispariţie sunt domenii precum industria de îngrăşăminte chimice, petrochimia şi cea de utilaj greu. Nici marile combinate construite pe vremea lui Ceauşescu nu au trecut proba timpului. Cele mai multe au fost preluate iniţial de investitori străni care le-au falimentat şi apoi le-au desfiinţat. Şi în domeniul energetic stăm la fel de prost. În comparaţie cu România, în ţări precum Polonia, Ungaria şi Cehia, principalele companii energetice sunt sub controlul statului.

Cifrele arată că 90% din sistemul nostru bancar este deţinut de străini, iar un raport al CIA arată că în 25 de ani, din România au plecat către bănci străine 400 de miliarde de dolari. Mai grav este că aceleași devoalează cum multe dintre firmele care declară pierderi în România îşi scot de fapt din ţară profiturile. Sunt sume de ordinul miliardelor de euro.

Klaus Iohannis a dat dovada, înca o dată, că în agenda lui primează interesele grupurilor externe care vor cu orice preț să controleze total România și mai puțin interesele românilor. Sigur, în discursul președintelui nu veți găsi vreodată asta, însă faptele îl condamnă fără drept de apel!
Acesta folosește aceleși metode ca Traian Băsescu, care a pus România în pericol de mai multe ori. Nu l-a interesat că pierdem la imagine pe plan internațional, că invesțiile străine vor scădea datorită instabilității politice, a instigat populația la proteste, promițându-le că li se va alătura, pentru propriile interese și ale grupurilor externe.

Din decembrie anul trecut și până acum, președintele nu a făcut nimic pentru România, ci doar pentru grupurile de interese străine. A cedat toate punctele cheie din România acestora și singurul care îi mai stătea în cale
pentru a face orice dorește cu România, era guverul Ponta. Se pare ca a reușit în final.

Este tragic ceea ce s-a întâmplat și nu îmi pot imagina prin ce trec familiile celor decedați, însă ieșind în stradă și demonstrând, cerând alegeri anticipate, demiterea guvernului, nu ajută cu nimic România, ci, din contră, face ca totul să fie mai ușor pentru acele grupuri de interese pe care dl. Iohannis le slujește cu sfințenie. O Românie destabilizată este mai ușor de manipulat, impus condiții extreme, forțat politicienii să colaboreze cu servicii speciale externe, de impus împrumuturi la dobanzi foarte mari și multe altele…

Vă întreb atât: Ce treabă are un incediu într-un club cu manifestații naționale pentru demiterea guvernului?

În România după căderea guvernului Ponta avem doar Putere, pentru că Opoziția a dispărut, iar președintele Iohannis poate face absolut orice dorește. Și ultima bombă se discută încă… Administrația Prezidențială a anulat recepția care se organiza în mod tradițional de Ziua Națională a României. Ne pregătim pentru adoptarea unor noi culori și facem asta pas cu pas? Știu… o recepție poate nu vă mișcă atât de mult. Dar dacă peste o lună, președintele va anunța că facem o unire cu Ungaria, sub culorile ei? Cum că așa e bine în contextul actual, așa zic americanii sau chinezii sau marțienii care au apărut peste noapte pe Pământ. Cine o să-l oprească?

Vă aduceți aminte că de ziua Armatei Române s-a intonat prima dată imnul American și apoi cel românesc? Sau că America deține controlul cu acte a peste 65% din potențialul Armatei Române? Da?! Bine.

‪#‎OPozițiePeZi‬