Scrisoare către schimbare

 

 

 

 

indexStau…ma gândesc cum să incep…este o durere mare, mult prea mare….

Privesc cu indignare această tragedie…iarăși ma gândesc…vreau sa imi exprim corect opinia față de această oroare. NU VREAU SĂ POLITIZEZ ACEST TRAGIC EVENIMENT !

Am aflat despre acest caz, vineri, când am ajuns acasă. Am rămas înmârmurit la aflarea veștii ( deși nu se știau foarte multe detalii la aceea oră ).

Au murit oameni. Doamne, câți oameni ! De ce a trebuit să se întâmple asta ? De ce?

Am fost la locul tragediei, câtă durere se simte in acel loc…Am simțit că așa trebuie, să aprind o lumânare în memoria victimelor. Oamenii dau cu pietre în acest moment, ba că erau sataniști, ba că erau rocări, ba că sărbătoreau Hallowen-ul…suntem încuiați la minte…au murit OAMENI. SIMPLI OAMENI… puteam să fiu EU, puteai să fii TU.

Au murit oameni. De ce ? Din cauza lipsei de responsabilitate, poate și din cauza noastră, a tuturor. De ce spun asta ? Pentru că am ajuns noi, majoritatea intr-o stare de ,, somnolență ’’’. Suntem obișnuiți sa îndurăm, să fim calcați în picioare de orice angajat, să fim călcați în picioare de orice patron, să lucrăm în condiții insalubre, să fim călcați în picioare de orice funcționar care ar trebui să lucreze în slujba noastră. Indiferența fiecăruia dintre noi, care din indolență,lașitate sau cum vreți să spuneți trecem cu vederea peste atâtea lucruri, care, cu siguranță știm că sunt greșite dar nu avem tăria de a regla și de a corecta aceste situații.

Am tot citit materiale, articole scrise de oameni care au fost prezenți la fața locului și am fost devastat de mărturiile lor, am citit materiale scrie de oameni incuiați la minte (referitoare la Sataniști etc. ) . E o boala care circula în Țara noastră, și anume, nu suntem incă deschiși către viitor, către modernizare.

Corupția, de altfel, ne va ucide dacă nu se vor lua măsuri stricte,directe și cât mai rapide .

Patronii clublui au călcat în picioare tot… au dat șpagă să obțina autorizația de funcționare a clubului, au modificat actele și au declarat că încap 80 de persoane, dar erau peste 3-400.

De alftel, am citit de curand cu articol care spunea cam asa :

Nu noi, am chemat pe cineva într-o hală șubredă, închiriată pe bani puțini, știind că este posibil să se demoleze cu oameni înauntru.

Nu noi, am tapetat un club cu burete inflamabil și ne-am frecat mainile știind că am economisit cateva procente din prețul corect al lucrarii.

Nu noi, am furat miliarde dintr-un contract multianual cu statul.

Nu noi, am luat comision de un milion de euro dintr-un contract de 6 milioane.

Nu noi, am semnat despăgubirea cu 100 de milioane de euro pentru un teren care valoreaza 900.000.

Desigur, noi nu uitam ca in 2011 ați ÎNCHIS 67 DE SPITALE, și oamenii au murit pe stradă, ca în Evul Mediu.

Chiar era nevoie de o asemenea tragedie să înțelegem , încă o data că nu se va schimba nimic pănă schimbarea nu începe cu noi inșuși? Oameni buni, nu mai tăceți ! Cănd nu vă convine ceva, spuneți, reclamați. Când ceva nu vi se pare în regulă, anuntați mai departe ! Au trecut 25 de ani de la Revoluție. Suntem.. a nu știu câta generație care trebuie să schimbăm ceva…tăceți dacă așa doriți, e dreptul fiecăruia…tăceți pănă când veți fi uitat să vorbiți, să strigați, să vă cereți drepturile și dreptatea !

Sincere condoleanțe familiilor îndurerate pentru pierderea incomensurabilă pe care au suferit-o. Sunt cu gandul și cu sufletul alături de cei care au avut privilegiul să-i cunoasca pe toți cei care și-au pierdut viața în incediul de la clubul Colectiv din București.
Dumnezeu sa ii odihneasca in pace !

 

S-a încheiat tăcerea. Începe schimbarea .