Bolidul social democrat

Bolidul PSD

Bolidul PSD     Am apreciat-o pe doamna Gorghiu pentru curajul cu care, tânără şi femeie fiind, şi-a asumat rolul de lider politic, reuşind să aducă în dezbatere publică unele proiecte importante. Unul dintre acestea era un proiect pe care l-am susţinut şi eu: votul de la 16 ani. Dar vremea şi vremurile se schimbă, iar partenerul îţi poate deveni, peste noapte, adversar. Mai ales în politică, acolo unde interesul personal sau de grup primează… O credeam pe Alina Gorghiu un politician de „modă nouă”, capabil să treacă peste moştenirea grea a vechii gărzi de politicieni. M-a şocat declaraţia domniei sale de la Şcoala politică a liberalilor, conform căreia PSD ar fi ca „o maşină uzată”, în imposibilitatea de a-şi procura piese de schimb. Nu doresc să o contrazic, căci realitatea o contrazice: Partidul Social Democrat are, din fericire pentru Stânga românească şi pentru România, şi piesele de schimb (resursa de leadership) şi posibilitatea de a înlocui piesele uzate în timp util, tocmai pentru a ajuta „maşina social-democrată” să funcţioneze la parametri optimi.

Partidul Social Democrat este un partid deschis tinerilor, având cei mai mulţi parlamentari şi europarlamentari sub 35 de ani. Are cei mai mulţi aleşi locali tineri şi, de asemenea, cei mai mulţi tineri membri ai Guvernului, incluzându-l aici şi pe Victor Ponta cel mai competent – zic eu – prim-ministru din istoria postdecembristă a României. Tineretul Social Democrat, aripa tânără a celui mai mare partid din România – a iniţiat şi a susţinut proiecte de lege în sprijinul acestei categorii sociale. Amintesc aici doar una dintre multele iniţiative pe care parlamentarii social-democraţi tineri le-au promovat şi le-au transformat în acte normative: legea voluntariatului, idee în care Mihai Sturzu, liderul TSD, a investit suflet şi energie. Şi aş mai puncta un alt proiect, respectiv iniţiativa legislativă care vizează posibilitatea înfiinţării unui partid de către doar trei persoane, act normativ care pune bazele necesare primenirii clasei politice.

Nu am să cad în capcana întinsă de doamna Gorghiu şi nu am să declar, doar de dragul de a declara, că Partidul Naţional Liberal a devenit o anexă a domnului Blaga şi „primenitului” PD-L, care „nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”, cu toate că declaraţiile şi acţiunile din ultima vreme a liderului PNL Alina Gorghiu mă îndrituiesc să cred asta. Respect istoria Partidului Naţional Liberal, partidul care a contribuit în mod evident la demersul de modernizare a României începând cu cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, dar solicit acelaşi respect şi pentru Partidul Social Democrat, partidul care a asigurat în ultima perioadă guvernarea României, concretizată, conform statisticilor oficiale, naţionale şi internaţionale, prin creştere economică, şi reuşind să repare nedreptăţile înfăptuite de actualii parteneri ai doamnei Gorghiu.

Nu am să cad nici în cealaltă capcană şi nu am să declar că PSD, partidul meu, este 100% neprihănit. Cred că există încă unele uscături şi în pădurea social-democrată, dar sunt sigur că „piesele” noi ale „maşinii PSD” sau cele care încă aşteaptă să fie folosite vor face ca PSD să rămână „bolidul” care va contribui la bunăstarea României. Nu singur, ci împreună cu PNL, cu UNPR, cu ALDE şi cu celelalte partide, formaţiuni sau asociaţii politice interesate de direcţia pozitivă a ţării noastre. În acest sens, reiterez, ca membru al conducerii TSD, dar şi ca om care îşi iubeşte ţara (cât se poate de sincer! – nota A.T.), invitaţia preşedintelui Liviu Dragnea la dialog – corect, bazat pe argumente şi contraargumente – pentru a reuşi împreună să înfăptuim pacea socială, concept căruia îi rămân tributar.

Sursa: Ziare.com